• nl

Concept onderzoek

Wilt u een nieuw product of concept in een vroeg stadium testen? Wij helpen u met een concept onderzoek zodat u erachter komt of uw concept potentie heeft.

De belangrijkste voordelen

  • Het geeft een goed inzicht in de behoeften van de consument.
  • U vergroot de kansen op een succesvol concept.
  • Het is te combineren met een fysieke producttest.

Hoe werkt het?

Productontwikkeling begint vaak met een idee. Het maakt niet uit in welke fase u zit met het concept; wij hebben altijd een geschikte onderzoeksmethode. Concepttesting geeft u een betrouwbare mening van de consument. Aan de hand van de resultaten, past u uw concept aan voordat het product in de schappen ligt. Op deze manier vergroot u de kansen op een succesvol concept. Wij voeren een concept onderzoek op verschillende manieren uit:

Concepttest

Heeft u meerdere ideeën over een nieuw product? Met een concepttest zetten wij de concepten tegen elkaar af. Wij signaleren de sterke en zwakke punten. Zo krijgt u inzicht in welk concept de meeste potentie heeft. Ook is het mogelijk om reeds geïntroduceerde – wellicht tegenvallende – concepten te laten testen. Dit vormt een goede manier om een concept een tweede kans te geven om zo uiteindelijk tot een perfect eindproduct te komen.

Concept-product-fit test

Bij een concept-product-fit test beoordelen respondenten eerst het concept en daarna het product. Zo wordt vastgesteld of het product bij het concept past en andersom. Dit geeft een duidelijk inzicht bij de verdere ontwikkeling van het concept.

Aanvulling marktonderzoek

Een concepttest vormt een goede aanvulling voor uw marktonderzoek. U krijgt niet alleen een beeld van uw huidige markt of bestaande klanten, maar u krijgt ook informatie over nieuwe markten en potentiële klanten.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons. Wij helpen u graag.

smaakonderzoek en smaaktest boxarrow-up

Meer informatie

Benieuwd wat een concept onderzoek voor uw idee kan doen? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen