• Nederlands
    • Engels

Smaakonderzoek

Wil je jouw product op smaak laten testen? Wij helpen je met een goed en deskundig smaakonderzoek. Hierdoor weet je exact hoe de consument over jouw product denkt.

De belangrijkste voordelen van smaakonderzoek

  • Het geeft een goed inzicht in de marktkansen van jouw product.
  • Smaakonderzoek optimaliseert jouw product.
  • Diverse analyses geven je een complete rapportage.

Hoe werkt het smaakonderzoek?

Smaakonderzoek is een belangrijke vorm van productonderzoek. Bij een smaakonderzoek proeft een groep respondenten een product. Aan de hand van verschillende aspecten op een vragenlijst geeft de groep aan wat hij hiervan vindt. Met zo’n onderzoek tonen wij de zwakke elementen van een product aan. Dit kan belangrijk zijn als je een nieuw product op de markt wilt brengen maar ook als je een product dat al in de schappen ligt wilt verbeteren.

Je kan ervoor kiezen om één product te onderzoeken (monadisch onderzoek) of om enkele producten vergelijkend met elkaar te testen. In de rapportage wordt jouw product afgezet tegen een (ander) A-merk of huismerk. Zo weet je hoe jouw product scoort ten opzichte van de concurrent.

Verschillende methodes

Wij gebruiken diverse technieken en analyses om je een zo compleet mogelijke rapportage te geven.

Normec Normbase

Een voorbeeld hiervan is de Normec Normbase. Dit is een unieke database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Deze schat aan informatie geeft aan meer dan drieduizend specifieke productcategorieën een norm. Je kan ervoor kiezen om jouw product tegen deze Normbase af te zetten. Zo krijg je een goed inzicht hoe jouw product scoort ten opzichte van het gemiddelde van de productcategorie.

Koopindex

Een andere techniek is de Koopindex. Deze index wordt gebaseerd op de vraag naar de koopintentie van respondenten. Het geeft aan wat het potentieel is van het product. Deze potentie is afhankelijk van onder andere bekendheid, verkrijgbaarheid en out of stock-situaties. De norm waar de Koopindex aan moet voldoen, verschilt per productgroep.

Smaakhuis

Daarnaast is het mogelijk om jouw product te testen in ons Smaakhuis. Een speciaal opgericht panel test, proeft en beoordeelt jouw product.  Zo krijg je een goed beeld hoe de consument over jouw product denkt. Wij hebben Smaakhuizen in Alkmaar, Amstelveen, Den Bosch en Antwerpen.

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie of weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons. Wij helpen je graag.

smaaktest bij smaakonderzoek boxarrow-up

Meer informatie

Ben je benieuwd naar onze smaakonderzoeken? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen