• nl
    • en

Smaakonderzoek

Wilt u uw product op smaak laten testen? Wij helpen u met een goed en deskundig smaakonderzoek. Hierdoor weet u exact hoe de consument over uw product denkt.

De belangrijkste voordelen

  • Het geeft een goed inzicht in de marktkansen van uw product.
  • Smaakonderzoek optimaliseert uw product.
  • Diverse analyses geven u een complete rapportage.

Hoe werkt het?

Smaakonderzoek is een belangrijke vorm van productonderzoek. Bij een smaakonderzoek proeft een groep respondenten een product. Aan de hand van verschillende aspecten op een vragenlijst geeft de groep aan wat hij hiervan vindt. Met zo’n onderzoek tonen wij de zwakke elementen van een product aan. Dit kan belangrijk zijn als u een nieuw product op de markt wilt brengen maar ook als u een product dat al in de schappen ligt wilt verbeteren.

U kunt ervoor kiezen om één product te onderzoeken (monadisch onderzoek) of om enkele producten vergelijkend met elkaar te testen. In de rapportage wordt uw product afgezet tegen een (ander) A-merk of huismerk. Zo weet u hoe uw product scoort ten opzichte van de concurrent.

Verschillende methodes

Wij gebruiken diverse technieken en analyses om u een zo compleet mogelijke rapportage te geven. Een voorbeeld hiervan is de Normec Normbase. Dit is een unieke database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Deze schat aan informatie geeft aan meer dan drieduizend specifieke productcategorieën een norm. U kunt ervoor kiezen om uw product tegen deze Normbase af te zetten. Zo krijgt u een goed inzicht hoe uw product scoort ten opzichte van het gemiddelde van de productcategorie.

Een andere techniek is de Koopindex. Deze index wordt gebaseerd op de vraag naar de koopintentie van respondenten. Het geeft aan wat het potentieel is van het product. Deze potentie is afhankelijk van onder andere bekendheid, verkrijgbaarheid en out of stock-situaties. De norm waar de Koopindex aan moet voldoen, verschilt per productgroep.

Daarnaast is het mogelijk om uw product te testen in ons Smaakhuis. Een speciaal opgericht panel test, proeft en beoordeelt uw product.  Zo krijgt u een goed beeld hoe de consument over uw product denkt. Wij hebben Smaakhuizen in Alkmaar, Amstelveen, Den Bosch en Antwerpen.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons. Wij helpen u graag.

smaaktest bij smaakonderzoek boxarrow-up

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze smaakonderzoeken? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen